Flexibele PVC Folie afscheidingen vanwege Corona

Flexibele PVC Folie is de ideale oplossing voor allerlei afscheidingen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Als groothandel leveren wij al meer dan 100 jaar producten aan zeilmakerijen, tentenmakers en de verwerkers van technisch textiel. Flexibele PVC folie is voor ons al decennia dagelijkse business.

De toepassingen waarvoor onze klanten flexibele PVC raamfolie vaker inzetten zijn:

 • ramen van tenten en verandazeilen
 • vensters in bootkappen
 • industriële schermen waarbij medewerkers moeten kunnen zien wat er aan de andere kant van het scherm gebeurd, bijvoorbeeld in verband met de veiligheid.

Voorbeelden Flexibele PVC Folie afscheidingen vanwege Corona

In deze Corona tijd worden door onze klanten met PVC raamfolie allerlei verschillende oplossingen gemaakt als afscheiding vanwege corona. Voorbeelden hiervan zijn:

 • kassa-afscheidingen in winkels
 • afscherming in auto’s, bedrijfsauto’s, taxi’s en vrachtwagens
 • afscheidingen tussen bureaus op kantoren
 • tafel-afscheidingen voor de horeca
 • gezichtsmaskers

Brandvertragend of niet?

Afhankelijk van uw toepassing kan het noodzakelijk zijn brandvertragende PVC folie in te zetten. In ons assortiment vindt u drie typen PVC folie:

 • Niet brandvertragend
 • Beperkt brandvertragend (zonder certificaat)
 • Brandvertragend mét certificaat (B1 of M2)

De vraag of u brandvertragende folie moet inzetten, ligt meestal aan de eisen die de brandweer of de gemeente stellen. Worden er geen eisen gesteld, gebruik dan uw gezond verstand en bedenk of voor uw toepassing brandvertragendheid noodzakelijk is.

Wij kunnen brandvertragende PVC folie met een B1 of M2 certificaat leveren. Duitsland hanteert de DIN 4102-B1 norm voor brandvertragend van doek en folie. In Frankrijk hanteert men de M2 norm. De B1 norm is iets strenger dan de M2 norm. In Nederland wordt vaak niet voorgeschreven dat een product brandvertragend moet zijn, maar niet aan welke van deze twee normen een product moet voldoen. Of PVC folie brandvertragend is, kunt u alleen aantonen met een (geldig) certificaat. Als u bij ons gecertificeerde brandvertragende folie afneemt, dan sturen we op verzoek ook het certificaat mee.

Voordelen flexibele PVC Folie afscheidingen ten opzichte van plexiglas

Flexibele PVC Folie heeft een aantal voordelen ten opzichte van plexiglas:

 • PVC folie is flexibel
 • PVC folie laat geluid beter door dan plexiglas.

Ik ben consument. Kan ik bij jullie PVC Raamfolie bestellen?

Als groothandel leveren we alleen aan bedrijven. Zeilmakerijen bij u in de buurt zijn gemakkelijk bijvoorbeeld via Google te vinden.

Ik heb een bedrijf. Kan ik bij jullie PVC Raamfolie bestellen?

Bent u op zoek naar een “kant en klare” oplossing voor uw probleem, dan moeten wij u echt verwijzen naar één van onze klanten. Zij kunnen vrijwel altijd iets maken dat voldoet aan uw eisen. Neem contact op met uw zeilmaker of vind via Google een zeilmakerij bij u in de buurt.

Als gespecialiseerde groothandel leveren wij “componenten” aan onze klanten, waarmee onze klanten de oplossingen voor hun klanten maken. Wij leveren alleen PVC folie op rollen van tussen de 25 en 50 meter lengte en daarnaast nog zo’n 4.000 andere artikelen.

In ons assortiment vindt u twee merken PVC raamfolie. Achilles Vinistar en Extruflex Finevinyl zijn beide van uitstekende kwaliteit en vrijwel vergelijkbaar. Beide worden door onze klanten ingezet voor allerlei corona gerelateerde toepassingen.

Als uw bedrijf op zoek is naar rollen PVC folie, neem dan contact met ons op.