Nieuw: Leister Uniplan 300 en 500

De UNIPLAN is beschikbaar in twee vermogensklassen: UNIPLAN 300 en UNIPLAN 500. Beide lasautomaten zijn optimaal voor overlap-, zoom- en kederlassen. Of het nu op de tafel of op de vloer moet gebeuren. Dankzij de inrichting die het materiaal optilt, moet het zeil voor het lassen niet meer worden gevouwen. Het daarop volgende halfautomatische inzwenken van het mondstuk is zeer gebruiksvriendelijk en verhoogt de procesveiligheid. Dit zowel voor ervaren als nieuwe gebruikers.

Hinderlijk vasthangen aan obstakels, zoals sjorogen, nagels, afspanhaken, gebeurt niet meer. Want het stuurrolwiel van de UNIPLAN 300 en 500 kan moeiteloos met de hand worden verschoven waardoor obstakels eenvoudig worden ontweken. Bij beide UNIPLAN-toestellen kan in een handomdraai van overlaplassen naar zoom- of kederlassen worden omgeschakeld

De heteluchtblazer van de UNIPLAN 500 is borstelloos en dus onderhoudsvrij. Door zijn krachtige blazermotor behaalt hij dan ook duidelijk een hogere lasperformance dan de UNIPLAN 300. De UNIPLAN 300 en de UNIPLAN 500 zijn geregeld en kunnen eenvoudig via display worden bediend. De maximale snelheid van beide lasautomaten bedraagt 16 meter per minuut. Dat is meer dan dubbel zo snel dan bij de voorgangers UNIPLAN E en S.